Onderdak voor Nigeriaanse jong volwassenen

ACTIES & EVENTS

ONDERDAK VOOR NIGERIAANSE JONG VOLWASSENEN

April 2021

Een noodzakelijke bescherming


SUNCHILD VZW huurt kamers of “self-supplying-rooms” voor de meest kwetsbare daklozen in de Nigeriaanse maatschappij, vooral jonge meisjes die vaak verstoten, verlaten of ouderloos zijn, door omstandigheden op straat gezet en zo in een gevaarlijke situatie gesukkeld zijn, waarbij verkrachting één van de grootste, gevaarlijke, gevolgen zijn. SUNCHILD gelooft dat we deze mensen moeten beschermen door ze een dak boven het hoofd te geven en zodoende ze een eerste structurele stap te schenken naar een beter en veiliger leven.


Een stap verder is een studieopleiding, zodat ze later een beroep kunnen uitoefenen en voor zichzelf kunnen zorgen.  In de toekomst willen we deze jonge mensen meer weerbaar maken en hen helpen met het opstarten van hun eigen bedrijfje; een naaiatelier, een salon voor haarwerken, een kruidenierswinkeltje, watervoorziening, monteur, loodgieter, kortom mogelijkheden genoeg!


SUNCHILD helpt hen om in de eerste plaats voor henzelf te leren zorgen, na hun studies, maar de eerste stappen kunnen wij zetten dankzij uw steun en hulp! Het huren van een kamer kost SUNCHILD ongeveer 15€ per maand in Lagos mainland en naast de huishuur helpen we deze mensen uiteraard aanvankelijk met voldoende eten en medische zorg. Naargelang de gekozen opleiding hebben we jaarlijks 150€ tot 200€ schoolfees nodig, daarbij komen ook de kosten van boeken en schriften plus divers studiemateriaal.

 

U KAN ONS WERK STEUNEN DOOR U IN TE SCHRIJVEN ALS STEUNEND LID EN DAT KAN REEDS VANAF 25€ PER MAAND, OF U KAN SUNCHILD VRAGEN OM 1 SPECIFIEK PERSOON TE STEUNEN IN HAAR OF ZIJN OVERLEVINGSJAREN, DAN ZULLEN WE SAMEN BEKIJKEN WAT DAARVOOR NODIG IS.

 

Bij inschrijving ontvangt u een SUNCHILD CERTIFICAAT en onze nieuwsbrief plus persoonlijk contact houdt u op regelmatige basis op de hoogte, transparantie is ons streefdoel.  Indien u geïnteresseerd bent om een keer mee te reizen naar Nigeria, om deel te nemen aan onze acties, om zelf een actie op poten te zetten, om de werking van SUNCHILD mee te bekijken en eventueel te verbeteren, … het kan allemaal!  SUNCHILD BESTAAT NOG MAAR 2,5 JAAR EN HEEFT HET IN HAAR EERSTE JAREN AL NIET GEMAKKELIJK GEHAD, MAAR WE GEVEN NIET OP, WE KUNNEN ONMOGELIJK DEZE MENSEN IN DE STEEK LATEN.

SUNCHILD HEEFT U NODIG!

 

www.sunchildvzw.com

sunchildvzw@hotmail.com

Phone Nadia: 0478/99.24.44