Benefietdiner

ACTIES & EVENTS

Benefietdiner

26 september 2019


Op 26 september kon u mee genieten van een heerlijk italiaans benefietdiner bij restaurant Francesco te Kapellen ten voordele van Sunchild. 


Nigeria is wellicht het belangrijkste Afrikaanse land, met enorme natuurlijke rijkdommen en een grote, ambitieuze bevolking. Toch scoort het slecht voor menselijke ontwikkeling en prijkt het bovenaan de corruptielijsten Politici en de bredere Nigeriaanse samenleving dragen hun deel van de verantwoordelijkheid, onder andere doordat ze de olierijkdommen niet zorgvuldig hebben beheerd en alle andere bronnen van welvaart hebben verwaarloosd. De komst van de grote oliebedrijven heeft alle traditionele waarden en verhoudingen verstoord. De Nigerdelta was sowieso al minder ontwikkeld, maar plots lag een dorp zonder zuiver drinkwater, elektriciteit of school op minder dan een kilometer van een enclave waar alle moderne voorzieningen voorhanden waren. Dat had Nigeria niet mogen laten gebeuren. Armoede, ongelijkheid en corruptie zijn nauw met elkaar verbonden, daar. Dat trio van slecht bestuur is niet alleen schandelijk maar ook rampzalig. Het resultaat is een diepe DIEPE kloof tussen de bevolking en de leiding van het land, de leiding die vaak met geweld uitgedrukt wordt.


De beste manier om armoede te bestrijden in Nigeria is door te investeren in onderwijs. Daarom heeft Sunchild besloten om een +ouderschap te organiseren, en we mogen met fierheid reeds zeggen dat er ondertussen 5 kindjes gesteund worden in het naar school gaan en hun basisonderhoud, terwijl het +ouderschap nog maar een kleine maand geleden gestart is. De volgende generatie moet beschermd worden en dat doen we door de kleinste slachtoffertjes van dit wanbeheer in Nigeria, de mogelijkheid te geven om naar school te gaan. De rijkere Nigerianen (en die zijn er!) hebben een hele rare visie op hun armere landgenoten; Hun motto is; hou ze arm en dom en dan blijven ze goedkoop werken voor ons, wat natuurlijk op een vorm van pure slavernij gaat trekken en waardoor de meesten geen kansen krijgen of zelfs hun gezin niet kunnen onderhouden. Absoluut het allerbelangrijkste voor Sunchild is dat we de kinderen kunnen voorzien van gezonde voeding, zuiver water, medische bijstand en basiskledij En daarom heeft Sunchild de droom om “the house of hope” te bouwen in Lagos, Nigeria, dicht bij de sloppenwijken, waar we deze kleine schatten kunnen voorzien van alle humanitaire basisbehoeften en een menswaardig bestaan kunnen geven. Alles, maar dan ook ALLES gaat van de hand van Sunchild rechtstreeks naar de kinderen en de daklozen, buiten de mensen die voor deze kinderen zorgen zijn er geen tussenpersonen.