Queen Bee

QUEEN BEE

ONDERDRUKKING VAN DE AFRIKAANSE VROUWEN

Vrouwen in Nigeria worden nog steeds onderdrukt, ze hebben een zeer lage status.

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds groot in Nigeria.


Een op de vier Nigeriaanse meisjes en vrouwen ervaart seksueel geweld.


UNICEF meldde in 2015 dat één op vier meisjes en één op tien jongens in Nigeria voor hun 18e seksueel geweld had meegemaakt. Volgens een onderzoek van Positive Action for Treatment Access heeft meer dan 31,4 procent van de meisjes daar hun eerste seksuele ontmoeting meegemaakt onder verkrachting of gedwongen seks.

Trouwen is eigenlijk één grote financiële transactie voor het gezin van de vrouw. Ze is namelijk gekocht door haar man. De man is het hoofd van het gezin en heeft het volledige ouderlijk gezag in huis. Huiselijk geweld is maatschappelijk geaccepteerd. Meer dan 35 procent van de Nigeriaanse vrouwen heeft ooit te maken gehad met fysiek of seksueel partnergeweld. Het is over het algemeen toegestaan ​​voor een man om zijn vrouw te bedriegen en hij mag meer dan 1 vrouw hebben. Het komt regelmatig voor dat de man zijn vrouw en kinderen op straat zet en de vrouw kan zich hier op geen enkele manier tegen verdedigen.

De impact van geld op relaties tussen mannen en vrouwen is zeer opvallend. En er zijn nog steeds grote genderkloven op economisch, sociaal en politiek gebied.


Daarom zal Sunchild zich ook op dit gebied inzetten. Alleenstaande jonge vrouwen en alleenstaande moeders helpen bij het nastreven van een zelfvoorzienend leven.