Onze reis naar Nigeria

ACTIES & EVENTS

Onze reis naar Nigeria, Lagos

1 februari -11 februari 2019 \\ Evaluation

De meest tragische beelden staan voor eeuwig in onze herinneringen gegrift, de meest warme ontmoetingen staan vast op ons fotoarchief en de meest behulpzame warme mensen, … het heeft ons zeker niet onberoerd gelaten.

Nigeria is een land waar de meeste eenvoudige Nigerianen goedhartige mensen zijn die alleen maar willen en kunnen overleven zonder hun leiders, …overleven… dag na dag, ze hebben geen andere keuze, ze hebben geen toekomst, hun belangrijkste zorg is ofdat ze iets te eten hebben vandaag.


Lagos is een relatief veilige stad maar ze scoort laag in onderwijs en gezondheid voor haar inwoners.  Als land Nigeria heeft het de meest niet schoolgaande kinderen in de wereld en het heeft het hoogst gescoord in kindersterfte, wegens geen gezondheidszorg.

De elegantie van de mensen, hoe ze zich gedragen, het respect, de vriendschap, de samenleving, zelfs als ze op straat leven, het is iets dat wij hier niet meer kennen.

Ingredienten kopen in de straat waar één van onze vertrouwenspersonen woont was al een hele belevenis, langs alle kanten werd er een vriendelijke goedendag geroepen.

Dit jongetje was dolgelukkig toen we hem 50 naira gaven.

Je mag de 50 delen door 400 om het bedrag in euro uit te rekenen.

Dat is 0,125 eurocent!