Onderdak voor Nigeriaanse jong volwassenen

ONDERDAK VOOR NIGERIAANSE JONG VOLWASSENEN

EEN NOODZAKELIJKE BESCHERMING

SUNCHILD VZW verhuurt kamers of "zelfvoorzienende kamers" voor de meest kwetsbare daklozen in de Nigeriaanse samenleving. Dit zijn veelal jonge meisjes die vaak worden afgewezen, in de steek gelaten of wees worden, door omstandigheden op straat gezet en zo in een gevaarlijke situatie terecht komen. Onder andere verkrachting is een van de grootste, gevaarlijke gevolgen. SUNCHILD vindt dat we deze mensen moeten beschermen door ze een dak boven hun hoofd te geven en zo een eerste structurele stap te zetten naar een beter en veiliger leven.


Een stap verder is een studieopleiding, zodat ze later een beroep kunnen uitoefenen en voor zichzelf kunnen zorgen. In de toekomst willen we deze jongeren weerbaarder maken en hen helpen een eigen bedrijf te starten; een naaiatelier, een kapsalon voor haarwerken, een kruidenierswinkel, watervoorziening, monteur, loodgieter, kortom vele mogelijkheden!


SUNCHILD helpt hen in de eerste plaats om na hun studie voor zichzelf te zorgen, maar dankzij jouw steun en hulp kunnen wij de eerste stappen zetten!


Het huren van een kamer kost SUNCHILD ongeveer 15 € per maand op het vasteland van Lagos en naast de huishuur helpen we deze mensen natuurlijk in eerste instantie met voldoende voedsel en medische zorg. Afhankelijk van de gekozen opleiding hebben we € 150 tot € 200 per jaar nodig aan schoolgeld, plus de kosten van boeken en schriften plus diverse studiematerialen.


JE KUNT ONS WERK STEUNEN DOOR INSCHRIJVEN ALS ONDERSTEUNEND LID OF JE KUNT SUNCHILD VRAGEN OM 1 SPECIFIEKE PERSOON IN HAAR OF ZIJN OVERLEVINGSJAAR TE ONDERSTEUNEN, DAN CONTROLEREN WIJ SAMEN WAT NODIG IS.


Bij je inschrijving ontvang je een SUNCHILD CERTIFICAAT en via onze nieuwsbrief en persoonlijk contact wordt je regelmatig op de hoogte gehouden, transparantie is ons doel. Heeft u interesse in een reis naar Nigeria? Samen met Sunchild deelnemen aan onze acties, zelf een campagne opzetten, de werking van SUNCHILD bekijken en eventueel verbeteren,… alles is mogelijk! SUNCHILD BESTAAT SLECHTS 2,5 JAAR EN HEEFT HET IN DE EERSTE JAAR NIET GEMAKKELIJK GEMAAKT, MAAR WIJ GEVEN NIET OP, WE KUNNEN DEZE MENSEN NIET IN DEZELFDE SITUATIE LATEN ZIJN. KOSTE WAT HET KOST!


SUNCHILD HEEFT JOU NODIG!


www.sunchildvzw.com

sunchildvzw@hotmail.com

Gsm Nadia: 0478/99.24.44