Over ons

OVER ONS

Enkele woordjes over ons

Wij steunen de kinderen van Lagos.


Alle bijdragen aan Sunchild zullen de basis vormen voor veel kinderen in Nigeria en Afrika; HOE deze kinderen zullen opgroeien en WIE zij zullen worden. Als een non-profit organisatie (ngo) proberen we deze kinderen te beschermen en te begeleiden bij de uitdagingen van hun arme en trieste leven.


In februari 2019 reisden we naar Lagos, Nigeria en konden we onszelf verifiëren hoe de situatie uit de hand loopt. In Nigeria kunnen dit jaar tot 90.000 kinderen sterven aan ernstige ondervoeding. De situatie wordt met de dag erger als we niets doen, veel meer kinderen lopen het risico hun leven te verliezen.
Stel je voor hoe een kind zonder huis, geen bescherming, geen middelen om voor zichzelf te zorgen zou kunnen overleven
De kinderen zijn de meest kwetsbare en gemarginaliseerde groep van onze samenleving.


Binnen de grenzen van de beschikbare middelen zal Sunchild onderwijs en voeding voor kansarme en uitgesloten kinderen tot een topprioriteit maken. Met elke actie en elk geschenk dat Sunchild sterker maakt, streven we tegelijkertijd naar transparantie en dat is een belofte die we aan u doen. Maar we realiseren ons dat de belangrijkste factor voor Sunchild het kind zelf is, kinderen over de hele wereld, maar laten we een eerste stap zetten in Lagos, Nigeria, waar de lieve kinderen dankbaar zijn voor 125 cent of waar een tweejarige jongen voelt aan de huid van mijn been om ervoor te zorgen dat de witte kleur niet aan zijn wijsvinger kleeft.
Het gaat er niet om wie de macht heeft om te vechten voor de toekomst van deze kinderen, het gaat erom wie er een hart voor heeft.


Elk kind heeft een kampioen nodig, ook het kind dat gedwongen wordt om voedselresten te bedelen of te verzamelen van terrastafels, ook het kind dat zonder eten naar school wordt gestuurd en ook het kind dat wordt gegeseld omdat het schoolgeld niet wordt betaald.
Kinderen die naar ons opkijken met 1 grote vraag in hun ogen; WANNEER KAN IK EEN BEETJE ETEN?
Voor de eerste jaren van Sunchild willen we beginnen met extra aandacht voor kinderarmoede, onrecht, onderwijs, voedsel en medische ondersteuning. We zullen dit doen samen met een zeer betrouwbare organisatie in Lagos, LGGPM genaamd, we kennen deze mensen persoonlijk en we zijn 100% zeker dat we ze kunnen vertrouwen. De belangrijkste behoeften zijn voedsel, kleding, onderwijs, huisvesting en medische hulp. LGGPM kookt regelmatig voor de behoeftigen in de omgevingen, elke bijdrage zorgt ervoor dat ze hongeriger kunnen voeden. Voedseldistributie is daarom een belangrijk punt op onze lijst en een deel van dit punt is natuurlijk een sociale keuken, waarvoor we een gebouw en keukenattributen nodig hebben, een keukenteam, vergunningen enz ...


Een Sunchild-gebouw is een stap verder, waar we kinderen eerste hulp kunnen bieden en ze verder kunnen begeleiden naar een veiliger en gezonder huis dan de straat. Kinderen kunnen eten geven en kleding en alle medische hulp bieden.
En als we blijven dromen, komt er een kleine school, een weggeefwinkel, sloppenwijken opknappen, straten bouwen, kortom een humanitair leven creëren, want dat is het minste dat iedereen verdient.
We zullen je op zijn minst op de hoogte houden op onze reis van hoop en grote dromen voor mensen die ook ons respect nodig hebben.


Love & hope
Nadia